Закарпатські рецепти

Категорії
Закарпаття – багатонаціональний край, тому наші кулінарні традиції вражають
різноманіттям. Закарпатська кухня ввібрала в себе все найкраще від сусідів та
переплавила в своєрідному казані кулінарні традиції різних народів, які проживали
колись та проживають тепер на території нашого Срібного краю. Однак при цьому
наша кухня багата також самобутніми стравами.Колорит Закарпатської кухні вражає навіть обізнаних гурманів. Це закономірно, бо формувалася вона під впливом історичних факторів, як відомо наш край до 1945 року перебував під владою різних європейських держав — Австро-Угорщини, Чехословакії, Угорщини. Більшість українців сприймає Закарпаття, як «закордон» — тут все особливе: природа, культура, мова і, звичайно, кухня. Навіть більше того, мандруючи по самому Закарпаттю, ти ніби потрапляєш на кухні різних країни, кожен район має свою кулінарну родзинку.
Мета групи відтворити та зберегти рецепти закарпатської кухні та передати молодому поколінню.
Тушкована ЛОПАТКИ з картоплею в томатному соусі
Тушкована ЛОПАТКИ з картоплею в томатному соусі

Тушкована ЛОПАТКИ з картоплею в томатному соусі (стручкова квасоля )з картоплею в томатному соусі!Коли картопля буде готова, посоліть і поперчіть. Готову страву прикрасьте зеленню петрушки.

Сочевиця Чечевиця Скарбниця Користі в Кожній Ложці
Сочевиця Чечевиця Скарбниця Користі в Кожній Ложці

Уявіть собі продукт, що годував фараонів, давав силу римським легіонерам і залишається зіркою сучасної кухні. Це вона — скромна, але могутня сочевиця.

Лекварош дереє
Лекварош дереє

Отже, коли я добре спресувал центри, я розрізал їх на квадратики за допомогою ножа-дерки. В середині кожного кубика має бути сливовий джем.

Картопля з квасолею
Картопля з квасолею

Картопля з квасолею і овочами, приготовлені в одній великій каструлі, — це легко, смачно та без метушні! Ця ситна страва ідеально підходить для повноцінного вегетаріанського обіду чи вечері.

"Пасуля з капустов" по-закарпатськи
"Пасуля з капустов" по-закарпатськи

Через бідність раніше нечасто ласували м’ясом. А квасоля (а разом з нею і сочевиця та боби, яких теж було багато в раціоні закарпатців) була чудовим замінником білків.

Оригінальний рецепт Замачав замачау по Закарпатськи
Оригінальний рецепт Замачав замачау по Закарпатськи

Якщо ви колись мали щастя побувати в серці Закарпаття — у горах, селах, біля полонин — ви точно чули загадкове слово: "замачав", або, як кажуть місцеві з усмішкою, "замачау".

Лопатки як у Серне
Лопатки як у Серне

Приправте м’ясо сіллю та перцем, наріжте зелену цибулю та часник, потім змішайте його з цілим яйцем. Додайте достатньо панірувальних сухарів, щоб вони ввібрали вологу, і обсмажте невеликими рулетами та подавайте

Лопатка По геевці
Лопатка По геевці

У сковороді розігріти олію, додати очищений і крупно нарізаний часник, обсмажити 1-2 хвилини. Після того, як часник віддасть олії свої аромати, видалити. Потім додати цибулю і смажити 5 хвилин до м'якості.

Гомбовці з абрикосами
Гомбовці з абрикосами

У нашій країні домінуючим видом гомбовців були сливові Я навіть не знаю, чи їв я в дитинстві гомбовці з абрикосами У нашому дворі росли величезні абрикоси, розміром з тенісний м'яч.

Салат з Миная
Салат з Миная

Цей рецепт не тільки швидкий і простий, але й дуже смачний. Чи то літнє посиделка , чи звичайна вечеря, цей салат ідеально підходить для будь-якої події. Крім того, він добре зберігається в холодильнику, тож ви можете насолоджуватися ним кілька днів

Рокот капуста варіант 2
Рокот капуста варіант 2

Рокот капуста  Ретельно перемішуємо компоненти, висипаємо борошно та розпушувач, замішуємо подібність тіста. Змішуємо обсмажену цибулю з капустою та морквою, додаємо кріп.

Огуречний левеш
Огуречний левеш

Огірок очистіть, натріть на тертці або наріжте тонкими смужками. Змішайте з йогуртом, часником, лимонним соком, сіллю, перцем та кропом.

Відпочинок у Солотвині 2025: термальні води, житло, ціни і сімейні розваги біля Карпат
Відпочинок у Солотвині 2025: термальні води, житло, ціни і сімейні розваги біля Карпат

Відпочинок у Солотвині 2025 року: доступне житло, лікувальні термальні води, сімейні розваги та комфорт серед природи Закарпаття.

Тісто з цукіні
Тісто з цукіні
На олії обсмажую нарізану цибулю, потім додаю часник. Тим часом чищу цукини від шкірки та додаю сіль. Додаю їх до цибулі, перчу і продовжую пасерувати. Потім додаю сир і сметану, доводжу до кипіння, після чого вливаю у відварені макарони. На тарілці посипаю тертим сиром.
Страва з зеленим горошком
Страва з зеленим горошком
Длястрави із зеленого горошку розігрійте масло та олію в каструлі на середньому вогні, потім додайте зелений горошок, поки він ще заморожений або свижий. Розтопити, помішуючи, посипати содою і подрібненою петрушкою і тушкувати до напівм'якості (зморшкуватості) під кришкою, періодично помішуючи. Приправити сіллю і цукром
Тим часом закип’ятіть воду в іншій каструлі.
Легендарний торт Мукачівський старий рецепт
Легендарний торт Мукачівський старий рецепт

Як то говорили що немає фірмового торта "Мукачівський" Але він біл особливо смачний у кафе Вікторія в Мукачеві Його пекли У кафе Віктория Мукачево Знайшов майстра-кулінара Вікторії тих часів Josefа Glasа Хто поділився рецептом.

Кабачкова пюре по дерценськи
Кабачкова пюре по дерценськи

Кабачкова пюре по дерценськи Кабачки стали доступни всим(15 кг за кило) так сама бюджетна їжа то кабачкова(но я не люблю у дитинство перекормили им(кабачкив було до....у керти)

Бограч по-закарпатськи рецепт: найкращий класичний рецепт
Бограч по-закарпатськи рецепт: найкращий класичний рецепт

Бограч — це страва, яка має свою унікальну історію і сильну традицію на Закарпатті та в сусідніх регіонах. Це не просто суп чи рагу, а справжній кулінарний символ, що об'єднує сотні поколінь.

Лічильник відвідувань сайта
Лічильник відвідувань сайта
Сайт Такеши Канеширо