Закарпатські рецепти

Категорії
Закарпаття – багатонаціональний край, тому наші кулінарні традиції вражають
різноманіттям. Закарпатська кухня ввібрала в себе все найкраще від сусідів та
переплавила в своєрідному казані кулінарні традиції різних народів, які проживали
колись та проживають тепер на території нашого Срібного краю. Однак при цьому
наша кухня багата також самобутніми стравами.Колорит Закарпатської кухні вражає навіть обізнаних гурманів. Це закономірно, бо формувалася вона під впливом історичних факторів, як відомо наш край до 1945 року перебував під владою різних європейських держав — Австро-Угорщини, Чехословакії, Угорщини. Більшість українців сприймає Закарпаття, як «закордон» — тут все особливе: природа, культура, мова і, звичайно, кухня. Навіть більше того, мандруючи по самому Закарпаттю, ти ніби потрапляєш на кухні різних країни, кожен район має свою кулінарну родзинку.
Мета групи відтворити та зберегти рецепти закарпатської кухні та передати молодому поколінню.
Гурка рецепт
Гурка рецепт

Гурка Як приготувати популярну на Закарпатті домашню коров'янку з субпродуктів і рису.Гуркою називають ковбасу з рису, м'яса та субпродуктів.

Штрудель: рецепт з грибами і сиром по Шенборськи
Штрудель: рецепт з грибами і сиром по Шенборськи

Штрудель буває не тільки традиційний з яблуками чи вишнями. Це старовинне швабськое блюдо можна начиняти м'ясом, рибою, сиром та овочами.

Пісний яблучний штрудель
Пісний яблучний штрудель

Пісний яблучний штрудель -Тонке хрустке тісто з начинкою з яблук, горіхів і кориці, настільки апетитне, що ви точно захочете приготувати десерт вдома.

Знаменитий яблучний штрудель рецепт
Знаменитий яблучний штрудель рецепт

Знаменитий яблучний штрудель- застеліть пергаментом і змастіть його вершковим маслом. Розкачайте в тонкий прямокутник тісто і помістіть на пергамент. По всій довжині розподіліть начинку, акуратно загорніть тісто в кілька шарів і вкрийте зверху збитим яйцем з молоком.

Запечені овочі в часниковому маринаді
Запечені овочі в часниковому маринаді

Маринад для овочів готовий. Далі ретельно очисти ріпчасту цибулю та кабачки, а з солодкого та гострого перцю витягни насіння. Баклажани, болгарський перець, кабачки і помідори наріж великими шматочками, а цибулю півкільцями.

Закарпатські фанки рецепт
Закарпатські фанки рецепт

Я залишив на 45 хвилин. 15 гомбовци(кульки) і скачала з них Я залишила на 1 годину. Я притиснула центр тіста. Пекла під кришкою, потім перевернула і продовжувала пекти без кришки.

Закарпатські деруни кийзлики
Закарпатські деруни кийзлики

Улюбленці закарпатців: кремзлики, кийзлики, деруни,  реселованики.Та на Закарпатті найважливіше – нагодувати гостей, а назва страви має не надто суттєве значення.

Закарпатський шойт
Закарпатський шойт

ШОЙТ(ШАЙТ...SAJT«Сальтисон»Зельц) – це начинений шматками вареного м’яса, сала, шкіри тощо вичищений свинячий швунок. . рецепт з газеті «Домашня кулінарія» Інгредієнти для приготування «Зельца»

Лічильник відвідувань сайта
Лічильник відвідувань сайта