Закарпатські рецепти

Категорії
Закарпаття – багатонаціональний край, тому наші кулінарні традиції вражають
різноманіттям. Закарпатська кухня ввібрала в себе все найкраще від сусідів та
переплавила в своєрідному казані кулінарні традиції різних народів, які проживали
колись та проживають тепер на території нашого Срібного краю. Однак при цьому
наша кухня багата також самобутніми стравами.Колорит Закарпатської кухні вражає навіть обізнаних гурманів. Це закономірно, бо формувалася вона під впливом історичних факторів, як відомо наш край до 1945 року перебував під владою різних європейських держав — Австро-Угорщини, Чехословакії, Угорщини. Більшість українців сприймає Закарпаття, як «закордон» — тут все особливе: природа, культура, мова і, звичайно, кухня. Навіть більше того, мандруючи по самому Закарпаттю, ти ніби потрапляєш на кухні різних країни, кожен район має свою кулінарну родзинку.
Мета групи відтворити та зберегти рецепти закарпатської кухні та передати молодому поколінню.
Тісто з цукіні
Тісто з цукіні
На олії обсмажую нарізану цибулю, потім додаю часник. Тим часом чищу цукини від шкірки та додаю сіль. Додаю їх до цибулі, перчу і продовжую пасерувати. Потім додаю сир і сметану, доводжу до кипіння, після чого вливаю у відварені макарони. На тарілці посипаю тертим сиром.
Страва з зеленим горошком
Страва з зеленим горошком
Длястрави із зеленого горошку розігрійте масло та олію в каструлі на середньому вогні, потім додайте зелений горошок, поки він ще заморожений або свижий. Розтопити, помішуючи, посипати содою і подрібненою петрушкою і тушкувати до напівм'якості (зморшкуватості) під кришкою, періодично помішуючи. Приправити сіллю і цукром
Тим часом закип’ятіть воду в іншій каструлі.
Легендарний торт Мукачівський старий рецепт
Легендарний торт Мукачівський старий рецепт

Як то говорили що немає фірмового торта "Мукачівський" Але він біл особливо смачний у кафе Вікторія в Мукачеві Його пекли У кафе Віктория Мукачево Знайшов майстра-кулінара Вікторії тих часів Josefа Glasа Хто поділився рецептом.

Кабачкова пюре по дерценськи
Кабачкова пюре по дерценськи

Кабачкова пюре по дерценськи Кабачки стали доступни всим(15 кг за кило) так сама бюджетна їжа то кабачкова(но я не люблю у дитинство перекормили им(кабачкив було до....у керти)

Бограч по-закарпатськи рецепт: найкращий класичний рецепт
Бограч по-закарпатськи рецепт: найкращий класичний рецепт

Бограч — це страва, яка має свою унікальну історію і сильну традицію на Закарпатті та в сусідніх регіонах. Це не просто суп чи рагу, а справжній кулінарний символ, що об'єднує сотні поколінь.

Торт Сир із полуницею
Торт Сир із полуницею
  • Торт Сир із полуницею Подрібніть печиво в блендері, пропустіть через м’ясорубку або просто розкачайте качалкою. Повинна вийти однорідна маса без великих шматочків.
СМАЛЕЦЬ!!!!!! Навіщо готувати на смальцеві ви питаете
СМАЛЕЦЬ!!!!!! Навіщо готувати на смальцеві ви питаете
Жир свиной або смалець - не ворог, насправді, це справжній кухонний супергерой, якого час відкрити для себе заново!Не лякайтеся його - використовуйте його з розумом, і ваш смак, здоров'я і навіть тіло будуть вам за це вдячні!Чим корисний жир свинной СМАЛЕЦЬ!
Куряча філе з грибами та сиром
Куряча філе з грибами та сиром

Куряча філе з грибами та сиром Ложкою викласти начинку в кишеньки курячої грудки і прищипнути в декількох місцях зубочисткою або шпажкою для м'яса.

Жумарки( ШКВАРКИ ВИЖАРКИ)
Жумарки( ШКВАРКИ ВИЖАРКИ)

Шкварки – одна з головних закарпатських страв. Шкварки стали справжнім символом нашої кухні. Не дивно, адже справжні шкварки тануть у роті, надають будь-якій страві неповторний смак і поєднуються з усім, навіть з цукровою пудрою.

Гуцульський банош з бринзою і шкварками
Гуцульський банош з бринзою і шкварками
Гуцульський банош з бринзою і шкваркамиЯк приготувати:Підчеревину нарізати, обсмажити до шкварок.У каструлі змішати воду + сметану, довести до кипіння.Додати сіль. Тоненькою цівкою всипати крупу.
Гуляш-суп з чечевицою по Чонгорськи
Гуляш-суп з чечевицою по Чонгорськи

Гуляш-суп з чечевицою по Чонгорськи Цецевичу ретельно промиваємо та перебираємо, якщо потрібно. У великій каструлі обсмажуємо нарізану цибулю на невеликій кількості жиру, потім додаємо часник і нарізані овочі сочивицю .

Пиріг з полуниці з Геївці
Пиріг з полуниці з Геївці

Пиріг із полуниці Геєвці!Духовку заздалегідь розігрійте до 170°. Підготуйте форму для випічки діаметром 22 см і застеліть зсередини пергаментом.

Левеш по Берегівськи
Левеш по Берегівськи

Левеш по Берегівськи  Після обсмаження нарізаного бекону додайте нарізану цибулю. Додайте нарізане кубиками м'ясо і обсмажте до білого кольору. Посоліть і поперчіть. Додайте нарізані кубиками перець і помідори.

Гомбовці з сиром з с.Добронь
Гомбовці з сиром з с.Добронь

Спробуйте закарпатські гомбовці з сиром – смачну страву, що має чеські корені. Пориньте у світ традиційної закарпатської кухні!

Торт з полуницею по Рафайловськи
Торт з полуницею по Рафайловськи

Торт з полуницею по Рафайловськи Коли коржі охолонуть, змастити перший корж кремом, почекати пару хвилин, знову змастити. Покласти другий корж і все повторити. Крему має бути багато.

Полуничне тістечко 🍰🧁🍪
Полуничне тістечко 🍰🧁🍪
Полуничне тістечко-Желе розчиняємо у гарячій воді, залишаємо до легкого загустіння (ще стікає з ложки, але вже не вода).Полуницю миємо, сушимо, ріжемо навпіл, викладаємо половинки на бісквіт опуклою стороною вгору.
Шовдарь левеш
Шовдарь левеш

Шовдар левеш-Ідеї післявеликодніх залишків(Потім вичавити часник за допомогою часникодавки. Додайте борошно та чебрець і смажте до коричневого кольору, приблизно 1 хвилину. 

Шоколадна ковбаса 🍰🧁🍪
Шоколадна ковбаса 🍰🧁🍪

Спочатку розтопіть шоколад на водяній бані, щоб він встиг трохи охолонути.До миски покладіть масло, нарізане на дрібні шматочки, додайте цукрову пудру і перемішайте лопаткою.

Лічильник відвідувань сайта
Лічильник відвідувань сайта
Сайт Такеши Канеширо