FAQ

  • Шовдарь це

    Шовдарь, найпопулярніший закарпатський вид м'ясного продукту,без шовдаря не проходить головні свята Закарпатця, шовдарь традиційно повинен бути в кожного Закарпатця. Шовдирь прийшов до Закарпаття від Австрійської імперії.
    Шовдарь замолюється на дві неділі,та вистоюєся в маринаді 2-3 доби, потім 2-4 дні коптиться, потім залишається в'ялити до паски на горищі.
    В Закарпатті є два види шовдаря,це шовдарь окіст та шовдарь ціла нога пров'ялена.
    Шовдарь окіст та шовдарь ціла нога просолюється 6-10 днів, та потім вистоюється в маринаді одну дві доби в залежності від вагі шовдаря, чим більше шовдарь тим більше часу на соління та миринування та копчіння.
    Шовдарь окіст проварюють потім, а шовдарь цілу ногу ставлять в'ялитися на пів року.

  • Гурка це

    Гурка це

    Гурка (кишка) — ковбаса, яку виготовляють з різноманітною начинкою; з легенів, печінки, шкварок, відварених кукурудзяних круп чи рису, крові домашніх тварин, цибулі та приправ.

    Гурка кров'яна

    Гурка домашня

    Гурка прийшла до Закарпаття від угорців.Гурку домашню готують з суміші відварених та змолотих легенів, печінки, шкварок змішаних з відвареним рисом, молотим перцем та сіллю. Кров'яну гурку готують із відварених крові та рису зі шкварками та смаженою цибулею. Колись кров'яну гурку готували тіль на св'ята.Гурку потрібно піджарювати.

  • Пікниця це

    Пікниця Закарпатська домашня ковбаса це гастрономічний домашній продукт закарпатського краю, в складі йде , свинина ,трохи яловичини, сіль ,перець, (паприга) солодкий перець,та прокопчується холодним димом 1 добу.
    Є ще в'ялена пікниця яка пров'ялилася 4 місяці.

  • Кнедлики це

    Кнедлики це традиційна кухня закарпаття,яка прийшла до краю від Чехословацької кухні де є головною стравою в Чехії. Готується тісто на парі, часто подається на підливою та капустою.
    Досить схожий продукт на кнедлики також Гомбовці, теж на пару з начинкою фруктів в середині.

  • Чому так довго потрібно чекати своє замовлення?

    Коли немає в наявності товару то ми засолюємо аби зробити свіжий товар,від часу приймання замовлення йде засолка на ваше замовлення.Мясо повинне просолитися 5-7 днів,далі м'ясо вистоюється в марині, потім коптиться 28 годин, багато часту тратиться на копчіння продукта. За те ви потім отримаєте смачний,прокопчений продукт Закарпатський.

  • Почему так долго нужно ждать своего заказа?

    Почему так долго нужно ждать своего заказа?
    Когда нет в наличии товара то мы засолим чтобы сделать свежий товар, от времени приема заказа идет засолка по вашему заказу. . За то вы получите вкусный, прокопченый продукт Закарпатский.

  • Як вибрати шовдарь?

    Шовдарі є декілка видиів;
    Основинй традиційний шовдарь йде нога ціла прокопчена (6-12 кг)

    Шовдарь кусочок передня частина( вона йде жирнувата)

    Задня частина шовдарь (йде суха частина)

    Шия копчена шовдарь (йде жирна частина )
    Ось ці головні шовдарі йдуть й по рецепту засолки маринування,та копчіння по традиційному копчінням.

  • Как выбрать шовдар?

    Как выбрать шовдар?
    Шовдари есть несколько видов;
    Основной традиционный шовдар идет нога целая прокопченная (6-12 кг)

    Шовдарь кусочек передняя часть( она идет жирноватая)

    Задняя часть шовдара (уходит сухая часть)

    Шея копченая шовдар (уходит жирная часть)
    Вот эти главные шовдари идут и по рецепту засолки маринования и копчения по традиционному копчению.

  • Чому шовдарь всередині сирий,і як потрібно готувати?

    Шовдарь просолений та вистояний в маринаді та прокопчений 28 годин що дає пахущий копчений прокопчений запахЮВсі закарпатські страви основані на копчінні холодному і потім піддається варці.

    Всі шовдарі які ми продаємо в нашому магазині, газдини купляють копчені продукти наші та кладуть варити в кипячено воду шовдарь варити від 35-45 хвилин,нічого не потрібно добавляти в воду яка кипить, просто ставите шовдарь і він там вариться і все просто. Потім залишаєте його там остити в до холодної води поки охолоне , і потім можна їсти.

  • Почему шовдар внутри сырой, и как нужно готовить?

    Почему шовдар внутри сырой, и как нужно готовить?
    Шовдарь просоленный и устоявшийся в маринаде и прокопченный 28 часов, что дает ароматный копченый прокопченный запах. Все закарпатские блюда основаны на копчении холодном и затем поддается варке.

    Все шовдары которые мы продаем в нашем магазине, газдины покупают копченые продукты наши и кладут варить в кипяченую воду. Затем оставляете его там остыть в холодную воду пока остынет, и потом можно есть.

  • Чи можна вялити ваші Закарпатські продукти після покупки?

    Так, всі наші Закарпатські продукти прокопчені традиційно, піддаються вяленні традиційно. Для вялки повинне бути холодне провітрюємо місце та може зберігатися протукт.

    В холодильнику теж можна держати але набереся воложності.

  • Можно ли вести ваши Закарпатские продукты после покупки?

    Можно ли вести ваши Закарпатские продукты после покупки?
    Да, все наши Закарпатские продукты прокопчены традиционно, поддаются вялению традиционно. Для вялки должно быть холодное проветриваемое место и может сохраняться протукт.

    В холодильнике тоже можно держать, но наберется увлажненности.

  • Як запаковуєте товар?

    Весь наш товар запаковується в харчовий папір,що дає можливість продукти незадихатися.
    Весь наш продукт сиро-копчений! Не Горячого, та Не Варена продукція.Закарпатські копченості добре прокопчені що даєм можливість більш тривалого терміну придатності та вялки.
    Тільки варені та горячого копчення,продукти повинні піддаватися вакумуванню , що дає можливість трохи продовжити іх термін.

Лічильник відвідувань сайта
Лічильник відвідувань сайта