закарпатський човлент
Як приготувати закарпатський човлент?
Ця страва має свою історію. Вона запозичена з єврейської кухні. Як відомо, євреї по суботах не працюють. Проте по суботах вони їдять. Тому, щоб мати гарячу їжу на обід в суботу, вони винайшли страву під назвою човрент, яку потрібно було довго готувати в печі. Євреї готували човрен в суботу.
Євреї готували човрент у суботу. Квасоля і ячмінь - це продукти, які потрібно довго і терпляче готувати. У п'ятницю євреї складали інгредієнти для човленту в казан, кип'ятили його всю ніч, вимикали плиту і повільно знижували температуру. Коли вони поверталися з синагоги після служби в суботу, човлент був ще гарячим і готовим. З часом рецепт дещо змінився, і квасолю та зерна перестали класти в горщик сирими, але це означало, що страва готувалася довше. Закарпатський човренто дуже простий у приготуванні і господині на кухні не потрібні особливі кулінарні навички. Тому не бійтеся починати готувати! Дозвольте показати вам, як приготувати закарпатське човлент.
Інгредієнти
М'ясо . 400 г (яловичина, свинина) Квасоля . . 2/3 склянки ячменю . 2/3 склянки цибулі . 1 морква ... .1 шматочок меленого солодкого червоного перцю ... 1 столова ложка томатної пасти ... 1 столова ложка часнику ... . 1 або 2 зубчики солі Сіль ... 1 чайна ложка чорного перцю . . 2-3 пучки петрушки . .20 г рослинна олія ... 4-5 столових ложок
1. Замочити квасолю в холодній воді на ніч. Вранці промити і відварити до напівготовності.
2. перловку замочити на ніч у воді. Вранці злити воду, промити і залити окропом, залишити на 30 хвилин.
3. нарізаємо м'ясо та обсмажуємо майже до готовності. В ідеалі для цієї страви слід використовувати копчену грудинку. Бажано використовувати половину сирого м'яса і половину копченого.
4. чистимо цибулю та моркву. Нарізаємо цибулю кубиками, а моркву соломкою або натираємо на крупній тертці.
5. обсмажуємо цибулю та моркву на рослинній олії, додаємо паприку та томатну пасту.
6. Викласти всі підготовлені інгредієнти в каструлю. Спочатку додати перловку, потім квасолю, м'ясо, подрібнений часник, овочі та зелень. Посоліть і поперчіть, потім додайте води або бульйону, щоб злегка покрити верхній шар.
Накрийте форму кришкою і запікайте в розігрітій духовці при 160°C протягом 30-40 хвилин.7. Якщо форма невелика, перемішайте вміст заздалегідь. Рецепт розрахований на дві такі форми. Смачного!
Купити свине рагу охолоджене 100г з доставкою до дверей.Замовляйте онлайн якісні продукти без зайвих турбот Доставка їжі та продуктів в Києві Закарпаття Ужгород Мукачево Хуст.
Паста угорська Piros Arany Chemege делікатна __ Паста угорська Piros Arany Chemege делікатна (Пірош Арань Чемеге), “Червоне Золото” - традиційна солодка паста, в основі якої свіжа подрібнена негостра паприка та набір ароматних спецій та прянощів.
Кнедлики
Увага! Потребує термічної обробки. Шовдар Закарпатський (потрібна свиняча шинка, копчена і варена). Він зроблений з першокласного м'яса з власної ферми. Цей продукт є найпопулярнішим у замовленні.