Гурка рецепт

Категорії

Гурка рецепт

Гурка Як приготувати популярну на Закарпатті домашню коров'янку з субпродуктів і рису.
 Гуркою називають ковбасу з рису, м'яса та субпродуктів.

Купити гурку

 Його часто готують в селах зі щойно забитої свині.
 І звичайно, всі інгредієнти можна придбати в будь-який  час.
 Як приготувати гурку

Інгредієнти:

Свиняча печінка - 1 кг

Свинячі легені - 800 г

Свиняче сало - 1,2 кг

Цибуля (середня) - 8 шт.
Свинина - 800 г 

Рис 800г

Кишки (натуральна ковбасна оболонка) Чебрець сушений, сіль, перець

Спосіб приготування:

1.Попередньо вимочені легені та печінку очистити, нарізати, залити водою, посолити і варити.
 2.Сало і свинину нарізати великими шматками, цибулю нарізати товстими півкільцями.
 3.У каструлі з товстим дном розтоплюємо сало (не до розбризкування, а  як  на відео), додаємо м'ясо, обсмажуємо до готовності, потім додаємо цибулю, обсмажуємо до жовтого кольору і даємо охолонути.
 .
 4.Відварені легені та печінку дістаньте з каструлі (не зливайте!) і дайте охолонути.
 5.Рис промити 2-3 рази в теплій воді, потім залити водою, в якій варилися легені та печінка, і варити на дуже повільному вогні до готовності.
 6.Шумівкою зачерпнути сало, м’ясо та цибулю зі сковороди в миску (залишок жиру не виливати, ним можна регулювати консистенцію начинки).
 7.Легені, печінку, сало з м'ясом і цибулею перемолоти на м'ясорубці, потім  все змішати з рисом, посолити, поперчити, додати сушений чебрець і добре перемішати, якщо начинка буде «сухою», додати ще трохи.
 трохи менше жиру (який у нас залишився).
 8.Цедру спочатку опускаємо в теплу воду, потім кладемо в м'ясорубку або вручну (робимо це блендером) і зв'язуємо кінці ниткою.
 9.Відкинути огірки на друшляк і відварити в окропі 5 хвилин (щоб кишки не потріскалися, проткніть в огірку кілька дірочок зубочисткою!).
 10.Потім обсмажте гурку на сковороді з обох боків на повільному вогні, після чого поставте в духовку або духовку на кілька хвилин.
 11.Зваріть кулешу чи картопляне пюре, викладіть гурки на тарілку та насолоджуйтеся цією автентичною стравою.
 

Рекомендовані товари
Швидке замовлення

Ціна вказана за 100 грам. Білі сушені гриби з Карпат відомі своїм унікальним смаком та текстурою, які роблять їх неперевершеними у багатьох кулінарних стравах.Купити можете гриби в Закарпатті.

Швидке замовлення

Увага! Потребує термічної обробки. Шовдар Закарпатський (потрібна свиняча шинка, копчена і варена). Він зроблений з першокласного м'яса з власної ферми. Цей продукт є найпопулярнішим у замовленні.

Швидке замовлення

Замовляйте натуральний копчений бекон з прошарками м'яса та сала у нашому інтернет-магазині,за доступною ціною та насолоджуйтеся його насиченим смаком. 

Швидке замовлення
Закарпатський шовдарь – це традиційний м'ясний делікатес, який виготовляється з свинячого окосту за допомогою варіння та копчення на фруктових дровах холодним димом.
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
Лічильник відвідувань сайта
Лічильник відвідувань сайта