Гурка рецепт
Гурка рецепт
Гурка Як приготувати популярну на Закарпатті домашню коров'янку з субпродуктів і рису.
Гуркою називають ковбасу з рису, м'яса та субпродуктів.
Його часто готують в селах зі щойно забитої свині.
І звичайно, всі інгредієнти можна придбати в будь-який час.
Як приготувати гурку
Інгредієнти:
Свиняча печінка - 1 кг
Свинячі легені - 800 г
Свиняче сало - 1,2 кг
Цибуля (середня) - 8 шт.
Свинина - 800 г
Рис 800г
Кишки (натуральна ковбасна оболонка) Чебрець сушений, сіль, перець
Спосіб приготування:
1.Попередньо вимочені легені та печінку очистити, нарізати, залити водою, посолити і варити.
2.Сало і свинину нарізати великими шматками, цибулю нарізати товстими півкільцями.
3.У каструлі з товстим дном розтоплюємо сало (не до розбризкування, а як на відео), додаємо м'ясо, обсмажуємо до готовності, потім додаємо цибулю, обсмажуємо до жовтого кольору і даємо охолонути.
.
4.Відварені легені та печінку дістаньте з каструлі (не зливайте!) і дайте охолонути.
5.Рис промити 2-3 рази в теплій воді, потім залити водою, в якій варилися легені та печінка, і варити на дуже повільному вогні до готовності.
6.Шумівкою зачерпнути сало, м’ясо та цибулю зі сковороди в миску (залишок жиру не виливати, ним можна регулювати консистенцію начинки).
7.Легені, печінку, сало з м'ясом і цибулею перемолоти на м'ясорубці, потім все змішати з рисом, посолити, поперчити, додати сушений чебрець і добре перемішати, якщо начинка буде «сухою», додати ще трохи.
трохи менше жиру (який у нас залишився).
8.Цедру спочатку опускаємо в теплу воду, потім кладемо в м'ясорубку або вручну (робимо це блендером) і зв'язуємо кінці ниткою.
9.Відкинути огірки на друшляк і відварити в окропі 5 хвилин (щоб кишки не потріскалися, проткніть в огірку кілька дірочок зубочисткою!).
10.Потім обсмажте гурку на сковороді з обох боків на повільному вогні, після чого поставте в духовку або духовку на кілька хвилин.
11.Зваріть кулешу чи картопляне пюре, викладіть гурки на тарілку та насолоджуйтеся цією автентичною стравою.
Ціна вказана за 100 грам. Білі сушені гриби з Карпат відомі своїм унікальним смаком та текстурою, які роблять їх неперевершеними у багатьох кулінарних стравах.Купити можете гриби в Закарпатті.
Увага! Потребує термічної обробки. Шовдар Закарпатський (потрібна свиняча шинка, копчена і варена). Він зроблений з першокласного м'яса з власної ферми. Цей продукт є найпопулярнішим у замовленні.
Замовляйте натуральний копчений бекон з прошарками м'яса та сала у нашому інтернет-магазині,за доступною ціною та насолоджуйтеся його насиченим смаком.