Лекварош дереє
Ця стаття була оновлена 20 10 2025
Лекварош дереє
Лекварош дереє
Інгредієнти для 4 осіб
400 грм борошна,
3 або 4 яйця,
якщо менше 4 яєць, достатньо води, щоб замісити тісто, яке добре міситься,
1 пляшка традиційного, густо звареного сливового джему (600 мл
сіль,
5-6 столових ложок олії або 1 столова ложка смальцю,
8-10 столових ложок панірувальних сухарів,
цукрова пудра.
Ці квадратики мають розмір приблизно 7-8 см.
Я підсмажил панірувальні сухарі на широкій сковороді.
Змішал борошно з невеликою кількістю солі і додал яйце. Якщо ви економите, можете взяти два або три, якщо ні - чотири. Якщо ви робите тісто з чотирма яйцями на 400 грм борошна, вода не потрібна, оскільки на кожні 100 грм борошна йде 1 яйце. Якщо ви готуєте тісто з меншою кількістю борошна, додайте стільки води, щоб вийшло туге, але еластичне тісто, яке можна замісити. Я замісил тісто на 4 невеликі квадритики відокремила їх одна від одної, накрил плівкою і залишила відпочивати, бо так легше розкачувати качалкою
Тим часом я поставив на плиту каструлю з киплячою підсоленою водою. Відпочивши, я по черзі розкачав кожен маленький квадратик, бажано в прямокутник, поки він не став дуже тонким. поклал 1-1 маленьку чайну ложку сливового леквару в центр однієї половини тіста. За допомогою пензлика я змочила лінії сітки, щоб вона легше склеювалася. Потім я перевернул другу половину тіста і добре притиснул її
Намагайтеся не залишати повітря під тіста, . Отже, коли я добре спресувал центри, я розрізал їх на квадратики за допомогою ножа-дерки. В середині кожного кубика має бути сливовий джем.
Я варив їх у киплячій воді так, щоб, коли вони спливли, варити ще 3 хвилини, а потім виклал в підсмажені сухарі. Кожну партію , яка вже побували в паніровці, я перекладаю в іншу миску, оскільки так легше перевертати партії, які варяться підряд, в паніровці. Якщо ви наповните сковорідку занадто сильно, то потім її важко буде перевернути, вона легко ламатиметься.
Насправді все дуже просто, я думаю, що описати було складніше. Подавайте, посипавши цукровою пудрою. Дуже смачно.
Коментарі
Поки немає відгуків


