Бурякові закуски просто або, як закуска або салат по Хустськи
Бурякові закуски просто або, як закуска або салат по Хустськи
Буряк - чудовий інгредієнт, який можна їсти не лише у вигляді салату з оцтом... насправді! Він радує око сірою зимою, має повний, насичений смак, коли його смажать або варять, і дуже добре поєднується практично з будь-якими овочами, фруктами, рисом і навіть сиром.
Якщо ви желаете дійсно ефектну закуску або здорову вечерю, це з буряка та сиру - справжній щедевр Це просто, красиво і смачно, а ще й корисно. Буряк з високим вмістом заліза і низьким вмістом калорій (100 г = 31 ккал) є чудовим кровотворним засобом, корисним для кишкового тракту, печінки і нирок, ефективним проти проблем зі шкірою, особливо чорних крапок, з високим вмістом кальцію, який допомагає формуванню кісток і знижує ризик остеопорозу, калію і магнію, корисний для м'язів, а також з високим вмістом вітамінів: вітамінів групи B, вітаміну C.
Рецепт цей - це ідеальна гармонія буряка, свіжого сиру, стиглої бринзи та волоських горіхів, яка робить дуже ефектну закуску, але подана на салаті, вона також може стати ідеальним вегетаріанським обідом або вечерею. Якщо ви готуєте цю страву зі смаженим буряком, то, щоб заощадити час і енергію, варто запікати буряк під час приготування інших страв - наприклад, можна поставити його в духовку разом з будь-якою запіканкою або м'ясом.
2 буряки розміром з кулак або 3 невеликі буряки
150 грм свіжого козячого сиру
50грм бринзу
1 жменя волоських горіхів
3 столові ложки олії
1 столова ложка оцту
сіль, перець
2 жмені салатного міксу або кілька листків зеленого салату
Вимийте буряки, загорніть кожен окремо в алюмінієву фольгу і запікайте в духовці при 180°C протягом 1 години - або відваріть їх цілими в киплячій воді. Коли охолоне, почистити і тонко нарізати.
Підсмажте волоські горіхи на сухій сковороді до аромату, а потім крупно наріжте на обробній дошці. Для заправки змішати олію та оцет з невеликою кількістю солі та свіжомеленого перцю.
Викласти листя салату на тарілку, поруч з салатом викласти скибочки буряка, скропити олію потім на кожну скибочку буряка покласти ложку свіжого козячого сиру, посипати бринзою і посипати підсмаженими волоськими горіхами. Подавати з тостами.
Коментарі
Поки немає відгуків