Гомбовці з абрикосами

Категорії
Гомбовці з абрикосами
У нашій країні домінуючим видом гомбовців були сливові Я навіть не знаю, чи їв я в дитинстві гомбовці з абрикосами У нашому дворі росли величезні абрикоси, розміром з тенісний м'яч. Яких розмірів могли бути вареники? Пізніше, однак, у нас було багато абрикосів,и появились тенгери абрикос(таких як тепирь продають на базари Ми их за абрикосами не считали у дитинство то бильш наша свиня іла) і мама спробувала , якими будуть гомбовці з тих малих недорузимових(бо іх було богато). В середину клали корицю або ванільний цукор, а гомбовці розміром з кулак обвалювали в горіховій крихті. Це було якраз ідеально для багатьох голодних ротів, але побожні душі шепотіли, що з меншими абрикосами було б ще вишуканіше.
600 г картоплі
300 г борошна пшеничного помелу
4 абрикоси (великі або 8 маленьких)
2 ст. л. цукру
1 ч. л. кориці
60 г вершкового масла
150 г панірувальних сухарів
Очистіть картоплю, наріжте її кубиками, відваріть у підсоленій воді до м’якості, потім розімніть її ще теплою товкачиком для картоплі. Змішайте її з борошном і замісіть тисто. Місити довго не потрібно, просто розкачайте тісто, поки воно не стане однорідним. Тонко розкачайте тісто на посипаній борошном дошці, потім розріжте на 8 рівних частин.
Помийте абрикоси, розріжте їх навпіл і видаліть кісточки. Якщо вони великі, половина з них підійде, якщо маленькі, то цілий фрукт. Змішайте корицю з цукровим піском і покладіть чайну ложку в середину кожного абрикоса. Загорніть фрукти в тісто, а потім сформуйте з них мячики.
Закип’ятіть воду, коли вона закипить, опустіть туди гомбовці. Варіть їх, поки вони не спливуть на поверхню. викладить на тареьці
Для панірування спочатку підрум'яньте масло. Наріжте його кубиками та покладіть у велику світлу (щоб краще було видно підрум'янення) сковороду. Розтопіть його на середньому вогні та продовжуйте готувати, постійно помішуючи. Спочатку ви побачите, як від масла відокремлюються дрібні білі частинки, які з часом стануть золотисто-коричневими. Це займе близько 5 хвилин, але судіть за кольором та запахом. Коли ви відчуєте горіховий, приємно підрум'янений аромат, а частинки стануть коричневими, масло готове. Будьте обережні, щоб не підгоріти, бо тоді воно буде гірким.

Додайте панірувальні сухарі до підрум'яненого масла та смажте до золотисто-коричневого кольору протягом кількох хвилин. Обваляйте в них приготовані гомбовці, які подаються свіжими, посипаними цукровою пудрою.
 
500 грм картоплі
200 грм борошна
1 яєчний жовток
сіль
800 грм маленьких абрикосів
50 грм цукру з корицею
4 столові ложки олії
50-50 грм панірувальних сухарів та мелених волоських горіхів
Зверху: 100 грм цукру з корицею
Зваріть картоплю в шкірці, очистіть її, поки вона ще тепла, потім розімніть. Додайте яєчний жовток, трохи солі та стільки борошна, щоб вийшло тісто. Розкачайте тісто на посипаній борошном дошці завтовшки пів сантиметра та наріжте квадратиками розміром 8×8 сантиметрівНа кожен шматочок тіста покладіть абрикос, вийміть кісточки та замість кісточок додайте чайну ложку цукру. з коріцею Сформуйте з тіста гомбовці та варіть їх у киплячій підсоленій воді. Тим часом обсмажте сухари(пнировочни) та горіхи на олії до золотисто-коричневого кольору.Злийте воду з гомбовцив та обваляйте їх у підсмаженій горіховій крихті. Подавайте теплими, посипавши корицею та цукром.
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
Лічильник відвідувань сайта
Лічильник відвідувань сайта
Сайт Такеши Канеширо