Тенгиричиний торт кукурудзяний
Тенгиричиний торт(торт кукурудзяний)
Длятести
300 грм кукурудзяного борошна
2 яєчних жовтки
100 грм масла
1 щіпка солі
50 грм цукру
2 столові ложки сметани
50 грм молока (або вершків)
Для начинки
2 яєчних білка
80 грм цукру
200 грм волоських горіхів
4 столові ложки абрикосового варення
З кукурудзяного борошна, жовтків двох яєць, розтопленого масла, солі, 50 грм цукру, сметани та трохи вершків замішуємо трохи м’яке, але еластичне тісто, яке кладемо в поліетиленову плівку в холодильник на кілька годин.
Коли тісто відпочине, збити білки з 80 грм цукру в міцну піну і вмішати мелені волоські горіхи, пильнуючи, щоб піна не сильно розбилася.
Розкачайте 2/3 тіста в круглу форму між двома шарами фольги, прибл. товщиною 1 см і викладіть у добре змащену маслом форму для випічки з круглим затискачем, щоб збоку форми також був бортик 2 см.
Тісто змастити абрикосовим джемом, покрити горіховою піною, розрівняти, а з решти 1/3 тіста сформувати циліндри та зверху ришоткоу робить Оскільки тісто досить крихке, легше зробити сітку, розкачаючи лише половину її на присипаному борошном деку.Зверху прикрасити нарізаною курагою,
Випікати в розігрітій духовці.
Коментарі
Поки немає відгуків