Рокот крумпли по дерценськи
Рокот крумпли по дерценськи
Цей рецепт є доказом того, що прості та смачні страви існують протягом століть. На відміну від класичної складеної картоплі, в цьому рецепті замість ковбаси ви знайдете свинячу корейку, яка надає страві повного смаку та королівської нотки. Ця страва ідеально підходить для сімейного обіду або вечері, коли хочеться приготувати щось ситне і смачне.
800 г картоплі
400 г свинячої корейки
1-2 цибулини
200 г твердого сиру
1 столова ложка гірчиці
Сіль і перець за смаком
Петрушка за смаком
Масло для протирання дека
100 г сметани
Свинячу корейку промити і нарізати скибочками середньої товщини. Акуратно потовкти м’ясо, посолити і поперчити з обох сторін. Деко змастити маслом і викласти в нього мясо один до одного.
всі шматочки м'яса натерти гірчицею. Цибулю наріжте кільцями і рівномірно розподіліть по м’ясу.
Картоплю очистити від шкірки. Наріжте їх тонкими скибочками і викладіть поверх цибулі. Ви навіть можете розташувати їх у два шари, якщо потрібно. Картоплю посолити і залити сметаною.
Натерти на картоплю твердий сир і застелити деко фольгою. Випікати в розігрітій до 180°C духовці 30 хвилин.
Через 30 хвилин зніміть фольгу і запікайте ще 15 хвилин, поки сир не стане золотистим і не матиме хрустку скоринку. Готову картоплю посипте свіжо посіченою петрушкою і подавайте до столу.
Коментарі
Поки немає відгуків