Каштанове пюре смачний крем для десертів та бутербродів

Категорії
Каштанове пюре - смачний крем для десертів та бутербродів
 
Каштани всі звикли смажити або запікати в духовці, але з них також можна приготувати смачне пюре, яке можна використовувати в десертах, випічці, а також робити на його основі муси, трюфелі, тортики, морозиво та інші солодощі. того, каштанове пюре можна їсти просто так - як арахісову пасту мазати на ранкові тости, додавати до йогурту і мюслів або подавати як десерт
У стерилізованих банках пюре із каштанів можна зберігати до року.
Важливий момент: у цьому рецепті використовується ваніль у стручках. Якщо у вас немає такої, ви можете замінити її на ванілін чи кілька крапель ванільного екстракту. Крім того, зверніть увагу, що вага каштанів вказана вже в чистому вигляді.
Каштан
600 г
цукор
400 г
вода
500 мл
Ваніль, стручок
1 шт.
Каштани надрізати по шкаралупі, після чого почистити. Намагайтеся очистити не тільки лушпиння, а й ворсисту частину на м'якоті. Складіть у каструлю, залийте водою так, щоб вона добре покривала всі каштани. Доведіть до кипіння, потім варіть 30 хвилин.Злити воду, повернути каштани в каструлю і налити туди 500 мл свіжої води. Додайте цукор та боби зі стручка ванілі. Також покладіть у каструлю самі стручки. Знову доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 30 хвилин.
Остудіть каштани. Злийте рідину, в якій варилися каштани, в окрему миску. Каштани подрібніть комбайном чи потужним блендером. Коли каштани перетворяться на пюре, влийте 250 мл рідини, що залишилася після варіння, і знову збийте до ніжної, гладкої консистенції. За бажанням готове пюре можна також протерти через сито.
 
рецепт вид Юлии Высоцкой
Цей крем - ближче до класики (він у мене на фото зліва, коричневого кольору), схожий на магазинний варіант, але не на 100%. Другий можна назвати "некласичним", тому що вершки та масло в автентичному варіанті відсутні. Ну і що, проте він дуже смачний, мені сподобався навіть більше, ніж перший. Він ніжніший і вершковий. Але все до смаку.
Вибачаюсь за відсутність покрокових фото, пробувала, експериментувала, а свої результати не зняла, бо не була впевнена, що вийде. Насправді сам крем, та й пюре теж, готуються елементарно, певний час займає обробка та очищення каштанів. Буває, що вони продаються вже очищені, тоді взагалі супер) Ще хотіла б додати з приводу кількості цукру: я наводжу пропорції, як вони є в оригіналі, цукру в такому кремі додають пристойно, як у джемах та вареннях.Я для себе його значно скоротила, бо достеменно знала, що для мене це занадто. Відповідно сироп у мене був негустий, але на виході крем вийшов. Єдине, такий крем має обмежений термін зберігання – кілька тижнів. Взагалі він добре загусає, особливо після холодильника. Так що з приводу цукру дивіться до смаку.
Інгредієнти
1 кг каштанів (зі шкіркою)
Для крему 3:
пюре з 1 кг каштанів
600 г цукру (у мене набагато менше, близько 200 г, але фруктози, а вона солодша)
200 мл води
Для крему 4
пюре з 1 кг каштанів
150 мл вершків (в оригіналі 35%, я взяла 10% і цього достатньо)
150 г цукру
1 стручок ванілі
50-70 г вершкового масла
Спочатку приготуємо пюре із каштанів. На каштанах робимо надрізи хрест-навхрест і кладемо їх у морозилку на пару годин, так вони потім легше чиститимуться. Потім кладемо в каструлю з холодною водою, доводимо до кипіння і готуємо 10 хвилин. Зливаємо їх і відправляємо у холодну воду на 5 хвилин. Після цього очищаємо каштани від шкірки.При цьому вона сходить легко, може залишатися кілька тонкої внутрішньої шкірки, але це не страшно. Тепер блендером подрібнюємо каштани в пюре, при необхідності додаємо потроху теплої води. Можна його протерти через сито. Каштанове пюре готове. Його використовують у супах, тісті для хліба та випічки та як основу для десертів.
Тепер приготуємо крем. Для першого крему доводимо до кипіння сироп із води з цукром, поклавши надрізаний вздовж стручок ванілі. Після сильного закипання варимо 3 хвилини на сильному вогні, помішуючи. Додаємо пюре із каштанів, перемішуємо та варимо на середньому вогні 10-15 хвилин, помішуючи, щоб не підгоріло. Виходить досить густий крем. Видаляємо стручок ванілі. Все готове.Охолоджуємо його та розкладаємо у підготовлені банки. У прохолодному місці може зберігатися близько року. Такий крем використовується для приготування різноманітних десертів, морозива, цукерок тощо. А можна просто на тост намазувати, як джем.
Тепер другий крем. Розігріваємо суміш вершків та цукру, додавши стручок ванілі. Додаємо каштанове пюре і готуємо на невеликому вогні 10-15 хвилин, помішуючи до загусання. Знімаємо з вогню та додаємо вершкове масло. Якщо крем виходить занадто густим, можна додати трохи вершків до бажаної консистенції. Думаю, на відміну від першого крему рік його зберігати не варто, у мене він у холодильнику провів місяць. Використання таке саме, як і в першого крему.
 
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
Лічильник відвідувань сайта
Лічильник відвідувань сайта
Сайт Такеши Канеширо