Картопля крумплі по селянськи в Закарпатті
Картопля крумплі по селянськи в Закарпатті
Ну в мене проста не дуже корисна але смачна страва. Готував пару раз і мені дуже сподобалася. Мороки з нею дуже мало і все смачно і легко.
Картоплю чистити від кожі не потрібно. Гарно вимити картоплю. Поклав у воду підсолину. Проварив до напів готовності. десь варив 20 хв (Можна вже порізати на дольки і проварити до 10 хв.). Як картопля проварилася зливаємо воду. Потім паперовим рушником, чи рушником від вологи.
Включаємо духовку шафу. На деко постелив пергамент. На пергамент кладемо кпорізану картоплю.
В мисці кладемо 50-100 мл. Олії, в мене соняшникова
1 чайна ложка копченої паприки, я не мав лав червоної паприки
1 чайну ложку сушеного часнику
1 чайну ложку карі,або куркуму. Я дав пів чайної ложки Карі і пів чайної ложки куркуми
1 чайна ложка солі
1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
Я додав ще сушених трав мав, хмелі сунелі.
Приправи ви даєте що любите і які маєте. Тут вже справа ваших вподобань. Всі компоненти перемішали. За допомогою кісточки наносимо на картоплю суміш і кладемо в духовку випікати 30-35 хв. Диветеся по картоплі може треба довше.
До картоплі зробив соус
100-150 грам сметани
Чайна ложка часнику
Пару стебел кропу порізав.
2 ст. Ложки майонезу.
Трохи солі і чорного меленого перцю.
Все перемішав і соус до картоплі готовий. Це робив на око.
Картоплю витягли з духовки виклади в миску. І можна поїдати з соусом.
Її можна подавати з різними соусами, томатним,
часниковим. Те що ви любите чи магазинними соусами.
Соус сметана, чорний перець, кріп, оливкова олія , натертий пару зубчиків часнику і приправи сухі.
М'ясо курка. Відбив філе замаринував і випікав на сковороді.
Сьогодні був настрій на таку просту страву.
Смачного
Коментарі
Поки немає відгуків